Maj månads utvalda showcase

Skapad den

Maj månads utvalda showcase

Maj månads utvalda showcase - En vacker och annorlunda vinupplevelse under jord

Varje månad väljer vi ut månadens showcase. Det kan vara en vinkällare, ett vinrum eller en läcker installation av ett vinkylskåp.


ALLA KAN DELTA – Allt du behöver göra är att skicka in en eller flera bilder på din installation (köpt hos oss) så utser vi en vinnare varje månad.
Du skickar in bilderna och deltar i tävlingen på info@wineandbarrels.com. 

 

 

Privatkunder

Moduler och material: Caverack i ek

Flaskkapacitet: ca 500 flaskor + flera lådor

Plats: Nordberg – Norge

 

I ett villakvartal i Oslo, närmare bestämt i Nordbjerg, hittar man en imponerande vinkällare skapad för att rymma de läckraste vinerna från Sveins samling. Hos Svein, en entusiastisk vinälskare, förvandlades en del av källaren till vinrum i samband med en omfattande renovering, och det är här historien om en vacker och annorlunda vinupplevelse med Caverack börjar.

Under en genomgripande ombyggnad av hans hem kom Svein och hans arkitekt snabbt överens om att utnyttja husets befintliga källare för att skapa en idealisk plats för vinförvaring. Men Svein ville ha mer än bara en funktionell källare, han ville ha ett visuellt tilltalande rum. Tillsammans med arkitekten bestämde de sig för att skapa en inbjudande förbindelse mellan källaren och resten av huset. 
Resultat blev en vinkällare under golvet med glastak som ger en fantastisk vy från biblioteket ovanför. 

Man kliver in i denna vinösa upplevelse från ena änden av huset, genom ett gym, förbi både spa och bastu, och sedan vidare in i vinkällaren som är byggd av Caverack vinhyllor i vacker ek. Det som verkligen fångar ögat är installationen av glastaket som gör hela utrymmet luftig, distinkt och vackert. Även om källaren är naturligt sval på grund av sitt underjordiska läge håller Svein noga koll på temperaturen och luftfuktigheten för att säkerställa perfekta förhållanden för vinet.

Installationen av Caverack vinhyllor från golv till tak ger en elegant atmosfär utöver glastaket. Dessa snickarbyggda vinhyllor monterades snabbt och enkelt, vilket överraskade även Svein: 
”De var så snabba att installera vinhyllorna att jag inte trodde mina ögon”, sade han när han reflekterade över processen.

För att ge rummet en extra glöd har LED-belysning integrerats i hyllorna som ger ett vackert sken till flaskorna. Naturligt ljus flödar också in från ett fönster högst upp på väggen, vilket inte bara förbättrar atmosfären utan även tillför en extra dimension till rummet.
 

 

En speciell detalj 


När Thomas, från Wineandbarrels, presenterade den första ritningen åt Svein var det inte bestämt att det skulle finnas glas i golvet över vinkällaren. Men när detta kom på tal omvandlade Thomas designen och lade till ett genialiskt drag.

Han placerade nämligen Caverack ”displayhyllor” (Half Andino) högst upp i modulerna nästan hela vägen runt.

Detta ger en fantastisk utsikt över flaskorna från biblioteket ovanför, vilket verkligen gör vinkällaren till en visuellt central punkt i hemmet. I de nedre modulerna har man valt utdragshyllor där hela vinlådor kan placeras. 

Med plats för cirka 500 flaskor och flera hela trälådor uppfyller vinkällaren både det estetiska och praktiska syftet. ”Alla som besöker mig ska titta ner och tycka att det ser väldigt fint ut”, berättar Svein entusiastiskt.

Svein uttryckte sin tillfredsställelse med hela processen, från ritningarna till färdigställandet av vinkällaren, genom att säga: ”Allt gick smidigt och jag är verkligen nöjd med slutresultatet.”

 

Vinkällaren är inte bara ett förvaringsutrymme, det är också ett estetiskt mästerverk som pryder Sveins hem och tar vinupplevelsen till nya höjder under Norges fjäll. Med Caverack vinhyllor som hörnsten är detta ett exempel på hur form och funktion kan smälta samman och skapa ett sant paradis för alla vinälskare.

 

Om du har blivit inspirerad och vill att vi ska hjälpa dig med din vininstallation står vårt team av experter alltid redo att hjälpa dig. Vi har duktiga formgivare som kan hjälpa dig att designa ditt favoritvinrum utifrån dina önskemål. 

 


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar

 

Var först i kön med exklusiv information om nya produkter och attraktiva erbjudanden!

 
Du kan jämföra upp till 3 produkter
Jämför
MAX 3 enheter
Antal flaskorAntal flaskor
Typ av flaskaTyp av flaska
KylningszonerKylningszoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlaceringsortPlaceringsort
Ljudnivå (dB)Ljudnivå (dB)
Antal hyllorAntal hyllor
HöjdHöjd
BreddBredd
DjupDjup
Vändbar dörrVändbar dörr