Januari månads utvalda showcase

Skapad den

Januari månads utvalda showcase

Januari månads utvalda showcase - Ett designelement i vardagsrummet

Varje månad väljer vi ut månadens showcase. Det kan vara en vinkällare, ett vinrum eller en läcker installation av ett vinkylskåp.


ALLA KAN DELTA – Allt du behöver göra är att skicka in en eller flera bilder på din installation (köpt hos oss) så utser vi en vinnare varje månad.
Du skickar in bilderna och deltar i tävlingen på info@wineandbarrels.com. 
 

 

 

Vem är kund: Privat

Moduler och material: Caverack vinställ i ek

Flaskkapacitet: ca. 230 flaskor

Location: Odense - Danmark

 

Det är ofta vid renovering av hus eller nybyggnation som vi ser en populär trend. En trend som ger plats för ett dedikerat vinrum. Många husägare väljer att anamma detta lyxiga tillägg som ett elegant och funktionellt sätt att utnyttja utrymmet. I följande berättelse besöker vi Pernille och Morten och utforskar hur de smart och stilfullt integrerat ett vinrum i sitt hus.


Pernille och Mortens hem har genomgått en imponerande förvandling genom en större renovering. Detta har genererat ett vackert vardagsrum som är öppet mot matsalen i anslutning till köket. Renoveringen lämnade dem med en vit vägg och ett inbyggt skåp och det ledde till en idé – ett vinrum.

 

Huset innehåller också en stor källare, där det annars hade varit självklart att göra ett vinrum, men Morten var glad att de inte valde den idén. Han njuter av vinrummet varje dag och det hade han inte gjort i samma utsträckning om det låg i källaren.


"Själva vinrummet är som en tavla i vardagsrummet vilket ger en varm och mysig känsla", beskriver Morten med ett leende.

Två eleganta New Yorker-dörrar ger inte bara tillgång till vinsamlingen, utan adderar också ett designelement till vardagsrummet.
 

Vinrummet består av Wineandbarrels Caverack vinställ i ek. Färgtonerna på Caverack-modulerna i ek matchar perfekt det eleganta ekparkettgolvet som också sträcker sig genom hela huset.


Den genomtänkta designen i vinrummet innehåller utdragbara hyllor som gör det enkelt för Morten att inspektera och justera sina viner. "Jag kan komma på mig själv att gå in i vinrummet och fixa lite och bara njuta av rummet", delar han entusiastiskt.


Med plats för runt 230 flaskor har Morten och Pernille skapat ett utrymme som inte bara lagrar vin, och därmed har en funktionell lösning, utan de har även skapat ett estetiskt utrymme som fungerar som ett konstverk när man sitter i vardagsrummet.


En viktig del för paret var lokalens synlighet. Den är placerad så att de kan sitta i soffan eller vid matbordet och se rummet och vinerna. På så sätt blir vinrummet inte bara ett förvaringsutrymme, utan ett konstverk och ett samtalsämne bland gästerna.


Även om Pernille från början var skeptisk till idén om ett vinrum mitt i vardagsrummet, då hon inte tyckte att deras vinintresse var tillräckligt stort för att prioritera ett vinrum, har hon ändrade sig. Det har lagt till en ny aspekt till deras liv. – Rummet kommer med ett ansvar, och Morten är mer noggrann med sina viner nu än innan, säger Pernille leende.

 

Morten och Pernilles vinrum är inte bara en förvaringsplats för viner; det är ett konstverk, ett samtalsämne och en källa till glädje och samvaro.


Vinandbarrels är stolta över att ha bidragit till att göra deras vision till verklighet och ser fram emot att fortsätta erbjuda unika och exklusiva vinlagringslösningar till alla som har drömmen.
Läs mer om möjligheterna till ett vinrum här.


Vill du se mer av Pernille och Mortens renovering kan du hitta inspiration på Pernilles Instagramprofil här: @pernullefriis. 

 


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar

 

Var först i kön med exklusiv information om nya produkter och attraktiva erbjudanden!

 
Du kan jämföra upp till 3 produkter
Jämför
MAX 3 enheter
Antal flaskorAntal flaskor
Typ av flaskaTyp av flaska
KylningszonerKylningszoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlaceringsortPlaceringsort
Ljudnivå (dB)Ljudnivå (dB)
Antal hyllorAntal hyllor
HöjdHöjd
BreddBredd
DjupDjup
Vändbar dörrVändbar dörr