Eurocave - Världens bästa vinkyl

Skapad den

Eurocave - Världens bästa vinkyl

Vilken vinkyl är egentligen världens bästa? Vem tillverkar den och var? Svaret och historien går mer än 40 år tillbaka i tiden, och produkterna är idag banbrytande och definierande för hur man kan och bör betrakta en vinkyl.

 

Historien om EuroCave

Allt började i Frankrike 1975, när grundaren till EuroCave uppfann den första vinkylen någonsin. Året därpå, strax utanför Lyon, grundade uppfinnarna företaget Eurocave, som sedan dess har utvecklat och producerat vad som förmodligen kan beskrivas som världens bästa vinkylar.

Redan från början strävade EuroCave efter att producera vinkylar som kommer så nära förhållandena som möjligt i en traditionell vinkällare. Målet var att ta dessa perfekta förhållanden i en vinkällare och översätta de till en vinkyl och på så sätt skapa en elektronisk vinkällare. Idag, mer än 40 år senare, sätter EuroCave fortfarande standarden för presentabel och säker vinförvaring för vinentusiaster över hela världen.

Varför välja EuroCave?

EuroCave är stolt över att vara världens bästa vinkyl, och det syns i alla aspekter av deras produkter. 

Förutom den exceptionellt långa livslängden och den otroligt låga ljudnivån står Eurocave även för de bästa utdragbara hyllorna på marknaden, samt den mest eleganta och stilrena design man kan tänka sig. 
Hos EuroCave hittar du inga flamboyanta färger i olika mönster, komplicerade inställningar eller andra gimmickar, för här handlar det om enkelhet, elegans och autenticitet. 

Detta minimalistiska tänk, tillsammans med en hög kvalitetsnivå, är genomgående i alla EuroCaves produkter. De har vinkylar för alla ändamål och behov oavsett om kylen ska stå fritt, byggas in eller integreras i ett kök. De har även vinkylar för imponerande uppvisning och förtklassig lagring i restaurangmiljö.

Ett annat sätt att beskriva Eurocave är att säga att det finns vinkylar och så finns det vinkylar! Det är inte för inte som EuroCave ofta beskrivs som vinkylarnas Rolls-Royce.

Det kungliga flaggskeppet

EuroCave producerar vinkylar i alla tänkbara storlekar, och för alla tänkbara syften, men om man bara skulle lyfta fram en av dem så måste det oundvikligen vara deras flaggskepp: Royale.
Eurocave Royale är den preliminära kulmen på över 40 års strävan att skapa den ultimata elektroniska vinkällaren.

Filosofin bakom EuroCave Royale, som 2018 hedrades med det hyllade Reddot Award för "High Design Quality", är att skära bort allt överflödigt och fokusera 100% på att ge dina viner bästa möjliga lagringsförhållanden. Eurocave har därför gjort ett antal val åt kunden i förväg.

Detta exemplifieras bl.a. av att vinkylen som en av de enda på marknaden har aktiv kontroll över luftfuktigheten, som konstant ligger på 70-80% och att den håller en konstant temperatur på 12 grader, vilket är den optimala temperaturen för långtidsförvaring av viner (och för övrigt utmärkt serveringstemperatur för de bästa röda vinerna från Bourgogne, som kan avnjutas lätt kylda).

För att återgå till Rolls-Royce-liknelsen, så informerade det hyllade bilmärket förr i tiden bara sina kunder om att deras bilar hade "tillräckliga" hästkrafter. Det viktigaste var inte det exakta antalet utan att kunden visste att tillverkaren hade de allra bästa förutsättningarna att göra rätt val i förväg. Det är samma tankesätt som ligger bakom EuroCave Royale.

Läs mer om EuroCave här.
 

 

On your marks, get set, grill!
 

 


 

Detaljnivån och dina valmöjligheter är breda hos EuroCave.

 

 

 

Bordeaux glass from Spiegelau

 

 

Corkscrew from L'Atelier

 

 

 

Poultry scissors from Laguiole

 

 


Kommentar(er) 1

  • Isabelle Persson
    Isabelle Persson

    Hej, Vill vara med i er tävling och registrera mig för nyhetsbrevet. Men jag hittar inte nåt formulär någonstans som ni skriver i inlägget på Instagram?

    Svar

Skriv din kommentar