Förlängd returrätt till och med d. 1/2-2022. - Läs mer här 

Skäm bort dig och dina bubblor

Skapad den

Skäm bort dig och dina bubblor

Sedan 2013 har Coravin sett till att det aldrig slösas bort en enda droppe när du öppnar ett av dina favoritviner - även om du bara ska ha ett enda glas. Coravins geniala vinbevaringssystem är erkänt av proffs över hela världen, och nu lanserar de också en sprudlande nyhet till dina dyrbara bubblor.

 

Ibland räcker det med ett enda glas, och ibland vill du bara spara resten av flaskan till en annan gång. Men hur var det nu? Kan en öppen flaska från din favoritproducent hålla i tre eller fyra dagar utan att bli tråkig? Eller var det bara två? Sedan 2013 har Coravin skonat dig från denna oro och förlängt vinets livslängd upp till flera månader, även om du har tagit ett glas eller två ur flaskan.

Coravins geniala vinbevaringssystem har segrat hos världens bästa barer och restauranger, där det plötsligt har blivit möjligt att servera även mycket dyra viner i glas. Systemet fungerar genom att sticka in en tunn nål genom vinets kork, genom vilken flaskan fylls med så kallad argongas, som ersätter det vin som pressas upp. Du kan sedan hälla vinet i ditt glas, och efter användning drar du nålen ur flaskan, varefter korken sluter sig runt sig själv. Nu kan du spara vinet tills du känner för att smaka det igen.

 

Coravin Sparkling

Coravin Sparkling - bubblornas bästa vän

Det är dock inte bara professionella sommelierer som har glädje av Coravin. Den är också nästan oumbärlig i ett vardagsscenario där man inte behöver en hel flaska vin till maten.

Men tänk om du vill unna dig ett bubblande glas mousserande vin en helt vanlig onsdag? Frukta inte, Coravin har just lanserat sitt innovativa Coravin Sparkling system, speciellt utvecklat just för mousserande vin.

Coravin Sparkling använder CO2 istället för argongas för att bevara bubblorna i ditt mousserande vin, och så ska du ta korken ur flaskan när du vill hälla dig ett glas, vilket trots allt också är en del av upplevelsen av att dricka bubblor (lyssna vid behov på Champagnegaloppen samtidigt). Annars är principen densamma som med de andra välkända Coravin-modellerna. När du har hällt upp ett glas lägger du helt enkelt det smarta Coravin Sparkling-proppen över flaskan och sedan fylls flaskan med CO2, vilket ger ditt mousserande vin upp till två veckors livslängd. Ganska lätt, och ganska smart.

Läs mer om Coravin Sparkling

Wineandbarrels är återförsäljare av Coravin i Norden. Se hela det imponerande sortimentet här.

 

Coravin Sparkling

 


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar

\