En resa genom passion och innovation hos Wineandbarrels

Skapad den

En resa genom passion och innovation hos Wineandbarrels

I hjärtat av Wineandbarrels historia ligger en djup passion för vin och ett orubbligt engagemang för att leverera den ultimata vinupplevelsen till våra kunder. Det hela började 2008 när vår grundare Jakob Dau bestämde sig för att följa sin passion för vin och vinförvaring. Jakobs fascination för vinets värld och hans önskan att vara en innovativ affärsman ledde till grundandet av Wineandbarrels. 


Inspirerad av sina egna upplevelser som kund i vinets värld arbetade Jakob hårt för att hitta och utveckla produkter som inte bara uppfyllde, utan även överträffade de förväntningar som konsumenterna hade och ständigt har.  


"Vi började med att importera vin och vinfat, och därav namnet Wineandbarrels'', berättar Jakob. Men Jakob ville skapa något större och såg en öppning på marknaden och en möjlighet att skilja sig från alla andra som sålde vin.  


"Jag ville använda min erfarenhet och mina kunskaper för att skapa den vackraste och bästa vinförvaringen. Det blev tydligt för mig att det fanns ett behov av mer än bara en webbshop; vi skulle också skapa en upplevelse." Berättar Jakob.

 

Idag är Wineandbarrels Europas ledande återförsäljare och distributör av vinutrustning från vinkylskåp och hyllor till vintillbehör. Våra webbutiker täcker hela Europa och vi har fysiska showrooms i flera städer, bland annat Hillerød, Fredericia, Stockholm, Oslo och Düsseldorf. Som ett 100 % danskt ägt företag är vi stolta över vårt ansvarsfulla tillvägagångssätt gentemot våra över 50 medarbetare, där trivsel och arbetsglädje står i centrum.
 

Jakobs resa i vinets värld har varit en källa till kontinuerlig innovation och utveckling. Med detta i åtanke började Wineandbarrels utveckla egna produkter och varumärken. "Vi såg en möjlighet att skapa något bättre, något som skulle kunna förändra marknaden. Vi var inte nöjda med det befintliga utbudet av vinkylskåp och de var inte tillräckligt bra och tysta", förklarar Jakob. Sedan började Jakob och hans team designa och tillverka sina egna vinkylar och vinhyllor, och varumärken som Pevino, Cavecool och Caverack föddes.

Med denna vision började Wineandbarrels att förnya vinkylsmarknaden. Baserat på en mycket nära kundkontakt och kundfeedback började Jakob och teamet samla in information om allt som kunderna saknade eller kunde tänka sig vid ett vinkylskåp. ”Vi arbetade nära producentera för att tillverka våra egna vinkylar”, säger Jakob. Det var en utmanande process, men det resulterade i vår Pevino-serie, som blev och fortfarande är en enorm succé med över 50 modeller i serien.


Idag fortsätter Wineandbarrels att vara drivkraften bakom innovation och kvalitet inom vinförvaring och vinutrustning. ”Vi är inte rädda för att tänka stort och satsa på det omöjliga”, säger Jakob. Ett av våra mål som företag är att skapa produkter som inte bara uppfyller utan som också överträffar våra kunders förväntningar. 

Men Wineandbarrels framgång handlar inte bara om produkterna, utan även om företagets kultur och värderingar. ”Vi är ett team och vi stöttar varandra och gör varandra bättre varje dag.” säger Jakob med ett leende. Han arbetar utifrån tanken att när medarbetarna mår bra och tycker att det är roligt att gå till jobbet kommer framgång och vinst naturligt att följa med. 


Vi är ett företag med kollegor över hela Europa som vi värnar om, och vi arbetar ständigt för att upprätthålla hög kvalitet genom allt i vardagen. 
 

Ett annat centralt värde för Wineandbarrels är fokus på miljö och hållbarhet. Vi har skapat ett urval dedikerat till att göra vardagen grönare och arbetar ständigt med att minska vårt miljöavtryck. Detta engagemang återspeglas även i våra produkter som inkluderar världens mest energieffektiva vinkyl, Pevino Imperial Eco. 

 

Wineandbarrels skiljer sig från andra företag genom vår noggranna onboarding process för nya medarbetare. Under de första två månaderna får nyanställda möjlighet att lära känna hela företaget och introduceras för alla kollegor och avdelningar. Detta säkerställer att alla medarbetare känner sig välkomna och inkluderade redan från början.

 

Jakobs resa från att vara en passionerad vinälskare till att grunda Europas ledande vinutrustningsföretag är en historia om uthållighet, hårt arbete, innovation och passion. ”Det har varit och är fortfarande en fantastisk resa”, säger Jakob.

Vägen till framgång har inte alltid varit utan utmaningar, men varje utmaning har gjort Wineandbarrels starkare och mer stabilt som företag.


En stor utmaning för Wineandbarrels har varit att skapa ett starkt varumärke och etablera sig som en pålitlig och professionellt stark aktör på en nischmarknad. Vi är specialister på det vi gör och vi är ett team av serviceinriktade kollegor som har kunden i fokus och vill guida till bästa möjliga köp.  

 

Wineandbarrels är starka i Europa och de största inom vinlagring. På sikt vill vi vara de största i världen, men vi tar ett steg i taget, säger Jakob med ett leende. Viktigt är dock att hela företaget utvecklas tillsammans och i samma riktning. 
I år kommer vi att lansera en helt ny typ av vinkyl där kunden får ännu mer att säga när det gäller att kunna designa vinförvaringen efter sina egna behov. Det blir spännande att avslöja, berättar Jakob med en hemlighetsfull blick.
 


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar

 

Var först i kön med exklusiv information om nya produkter och attraktiva erbjudanden!

 
Du kan jämföra upp till 3 produkter
Jämför
MAX 3 enheter
Antal flaskorAntal flaskor
Typ av flaskaTyp av flaska
KylningszonerKylningszoner
Energi /kwhEnergi /kwh
PlaceringsortPlaceringsort
Ljudnivå (dB)Ljudnivå (dB)
Antal hyllorAntal hyllor
HöjdHöjd
BreddBredd
DjupDjup
Vändbar dörrVändbar dörr