Inspiration till vintermys

Skapad den

Inspiration till vintermys

Vintern är här och även om det kan vara nog så mysigt med utomhusaktiviteter i regn och slask så är det allt annat lika fördelaktigt att ha ett par backupplaner i form av saker att göra inomhus. Här på Wineandbarrels vill vi gärna komma med våra förslag på vad du kan fördjupa dig i när kylan och regnet slår på dörren, och du allra helst vill stanna inne.

puzzles water and wine

 

 

 

Pussel med vinpussel

Det finns många sätt att kasta sig ut i vinets värld, och även om de flesta av oss nog skulle föredra att åka på en vinresa eller bara öppna en massa flaskor vin från olika platser i världen, så är det ju tyvärr inte alltid som det finns tid eller ekonomi för det.

Lyckligtvis finns det andra sätt att få en vinös upplevelse på, och det kunde till exempel med ett vinrelaterat pussel och idealiskt sett med ett glas vin i handen!

Dessa vinpussel representerar olika områden och länder i vinvärlden och fokuserar på de viktigaste vindistrikten i varje land.

Du kan till exempel lära dig mer om både de klassiska vinländerna som Frankrike och Italien, men även mer specifika områden som Champagne och Kalifornien, och om du gillar starkare saker finns det även en version med whisky från Skottland.

Gemensamt för alla vinpussel är att de dyker ner i den lokala geografin, så att du i framtiden aldrig tvivlar på var Piemonte ligger eller vilka druvor man använder i Bordeaux.

Dessutom finns det inspiration till matsammansättningar så att du alltid vet vilken mat Pinot noir går till eller varför du ska dricka Shiraz till din pepparbiff.

Pusselspel - Spanien

Pusselspel - Frankrike

Pusselspel - Australien

 

 

 

 

 

Bli Nezvis med ditt vin:

Få saker utvecklar ditt doftsinne som ett vindoftset från Le Nez du Vin.

Doftseten finns i flera versioner och gemensamt för dem alla är att de fungerar som en vinguide som hjälper dig att bättre förstå ditt vin och väcka liv i din inre vinnörd.

Du kan bland annat använda den här guiden som förberedelse inför nästa vinprovning eller restaurangbesök, eller använda den som inspiration nästa gång du ska matcha en viss maträtt med ett visst vin (eller tvärtom).

De olika vindoftseten riktar sig både till den aspirerande sommelin och amatören såväl som proffsen.

Du kan lära dig mer om de olika karakteristiska doftnoterna i rött och vitt vin, men också om de fel som oundvikligen kan uppstå i vin, t.ex. prop och oxidation.

Vindoftseten är till för dig som vill sätta ord på både vad du kan dofta och vad du kan smaka.

De flesta kan läsa sig till att en Chardonnay från Bourgogne kan ha noter av smör, eller att använda nya ekfat ger en utpräglad smak av vanilj, men med dessa vindoftset lär du dig att identifiera både doften och vinet redan innan du smakar.

Le Nez du Vin - Doftset Duo 24 aromer - Jean Lenoir

Le Nez du Vin - Doftset vitt vin 12 aromer - Jean Lenoir

 

Le Nez du Vin - Masterkit 54 aromer - Jean Lenoir

Om du behöver mer inspiration till vad vintermånaderna ska göra, så har vi också ett stort utbud av champagnesablar, glas, korkskruvar, vinböcker m.m.


Ingen kommentar / Inga kommentarer
Skriv din kommentar

Gör som tiotusentals andra vinälskare..